Специализации медицина – 2010

Търсиш информация в този сайт за специализации през новата 2010 година? Съжалявам да го кажа, но още нямам никаква информация за предстоящи конкурси за зачисляване. На официалния сайт на Медицински Университет – София дори няма обявени места, да не говорим за обявен конкурс. Нямам представа какво се случва и дали годината ще е нулева, но ако разбера, непременно ще го напиша тук. :-)
Пожелавам ти лек ден и не се отчайвай, ние също чакахме.

Едит: Местата излязоха на сайта на министерството на здравеопазването на 15 март 2010. Честито!

16 thoughts on “Специализации медицина – 2010

 1. EtilenaNo Gravatar

  Е, вече има светлина в тунела. В сайта на министерство на здравеорпазването министъра е обявил, общия брой на предвидените места. Споменава, че и че до 15 март списъка с местата за специалицазии ще се изпроти до университетите. Аз ще се боря за място по Акушерство и гинекология, но маже би местата ще са малко тази година, защото изрично е споменато, че се обучават 99 човека. Ако имаш някой стар конспект по АГ, ще съм ти благодарна, ако го качиш или ми го изпратиш на електронната поща. Предварително брагодаря.

  Reply
 2. КалоянNo Gravatar

  Zdraveite, prichinata pradi koqto se bavqt mestat moje bi e v promenite v naredba 34, v koqto e posocheno che ministara udobrqva briq mesta do 31 mai.

  Reply
 3. ВиеркоNo Gravatar Post author

  Да, имаше промени в наредбата. На официалния сайт на МУ разчистиха информацията за стари конкурси, което е знак, че скоро ще постнат местата там.
  По АГ за зачисляване нямам конспект, за съжаление. Знам само, че се падат 3 въпроса (но това и ти го знаеш вероятно).
  Примерен конспект има тук: http://koog-vma.com/medici-biblioteka.htm

  Reply
 4. cecoNo Gravatar

  и мен ме интересува кога ще се подават документи -нямам конспект по спешна медицина.пък и трябва да планирам отпуската си.но както по -горе се писа-има светлина в тунела.

  Reply
 5. ВиеркоNo Gravatar Post author

  Първо трябва да бъдат обявени местата. После да бъде обявен конкурс. После идват изпитите за зачисляване. Общо около 3 месеца, може и повече.

  Reply
 6. EtilenaNo Gravatar

  Re: ВИЕРКО
  Да за трите въпрса зная. Този конспект го имам, но в него въпросите са доста по-обемни в сравнение със студентските коспекти. В Сайта на МУ Варна има също примерни конспекти. Те са за държавни изпити, но все пак е нещо.

  Reply
 7. cecoNo Gravatar

  а аз нямам нищо……………попаднах на табл в нета за местата по институти би трябвало да е за тази година

  Reply
 8. OktayNo Gravatar

  Zdraveyte!az sa6o 4akam mestata za specializciq! nqkoy da ima konspekt za za4islqvane po watre6ni bolesti? Blagodarq vi!

  Reply
 9. ВиеркоNo Gravatar Post author

  Цецо, не, това са местата от първия конкурс през 2008.

  Reply
 10. VierkoNo Gravatar

  Местата излязоха на сайта на министерството.

  Reply
 11. cecoNo Gravatar

  да ,снощи го видях.но мамка му ,до довечера трябва да дам заявка за графика за др месец.към обед ще започна да звъня до сдо и ще трябва да измъкна поне неофициална информация.

  Reply
 12. EtilenaNo Gravatar

  Да … видях го. Доста неблагоприятна картинка. За АГ има само 14 места за цяла България, от които само 5 са за София. За да влезе човек трябва за изкара 6.00!? А дали е възможно?

  Reply
 13. gogoNo Gravatar

  ДИРЕКТИВА 2005/36/EО НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТАот 7 септември 2005
  Член 25Специализирано обучение по медицина
  3. Обучението се провежда в редовна форма, в специализирани заведения, които са признатиот компетентните органи. То включва участие в пълния набор медицински дейности вотделението, в което се осъществява обучението, вкл. дежурства, по такъв начин, чеспециализиращият лекар да посвети цялата си професионална дейност на своето практическои теоретично обучение през цялата работна седмица и през цялата година, в съответствие спроцедурите, предвидени от компетентните органи. Съответно, за изпълнението на тезизадължения се заплаща подходящо трудово възнаграждение.

  Reply
 14. aleks_kNo Gravatar

  не знам дали тук е мястото да благодаря на ВИЕРКО за информацията, която качва в нета!
  аз съм 6 курс в момента, чувствам се обезверен, но няма да склоня пред тази ужасна действителност. Вярвам в доброто. Отново – Благодаря…
  Сигурен съм, че си разкошен лекар и човек

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *