We had more important work to do. End of quote.

Единствено във Facebook и представите ни, сме заобиколени от невероятно умни, разсъдливи, природно интелигентни, начетени познати и приятели. Пускат се умни постове, споделят се културни линкове, водят се дискусии и так далее.
Чувстваме се сигурни и спокойни, че имаме приятна среда за общуване, не всичко е изгубено, а пък в далечината се вижда изгревът на Слънцето, който ни пази от останалите троглодити, връщайки ги обратно по пещерите…
Само че пещерните хора сме ние, забили глави в пясъка и привидно скрити от реалността, че всичко навън е троглодит, майка. Действително. И, че рицари на мисълта почти няма, няма и как да има, просто защото гръбнакът на това общество се крепи на зле образовано селско население с балкански манталитет, чиято еманация е Боко Тиквата. Затова никой не бива да подскача като щипната госпожица, чудейки се как е възможно слушането на чалга или нечетенето на книги. Възможно е, тъй като субстратът е такъв.
Смешно е да се очаква друг субстрат, поглеждайки назад последните 100 години от новата ни история. Иначе ние сме заобиколени от невероятно умни, разсъдливи, природно интелигентни, начетени познати и приятели…

P.S. Това без конкретен повод, въз основа на скромни многогодишни наблюдения. Кулминацията бе днес, когато на въпрос към една “дама” защо идва чак след повече от месец да вземе решението на онкологичната комисия за химиотерапия на съпруга си, тя отговори: “Имахме по-важна работа.”